Dashboard

Ratio Case

Challenge

Het vertalen van een goed werkend concept naar een aantrekkelijke interface.

Result

Een MVP van de nieuwe Ratio-app met sterk verbeterde interface en gebruikerservaring.

What is a Minimum Viable Product or MVP?

We believe in developing in fast pace. This way we can launch a product quickly to start collecting user data (that we can then use to improve). A Minimum Viable Product is such a product. It has to have the required "minimum" quality standard but can still be put live very quickly.

Over Ratio Case

Ratio case geeft inzicht in complexe systemen door middel van een speciaal ontwikkelde specificatietaal. De achterkant van dit systeem, ofwel de back-end, is ontwikkeld door ratio-case. Koek heeft de front-end visualisatie op een intuïtieve manier ontwikkeld voor de eindgebruikers

De kans

Toen de heren van Ratio bij Koek kwamen hadden zij een volledig technisch werkend concept liggen en het plan - wat ze reeds al hadden ingezet - om naar een aantal potentiële klanten te stappen. Hierdoor lag er een behoefte voor een betere en mooiere gebruikersinterface. Daarnaast was er de wens om uiteindelijk in de toekomst zelf deze interface te onderhouden in de Ratio-app. Met deze vragen waren ze aan het goede adres bij Koek. 

Wat we zouden opleveren was een MVP van de nieuwe Ratio-app, waarbij we zowel in de gehele gebruikersbeleving als het ontwerp van de interface zelf verbetering zouden aanbrengen. Deze oplevering bestaat vervolgens uit zowel een visueel als digitaal Design System* en de werkende app met nieuwe ux-ontwerp en interface.

*Meer weten over design systems? Neem contact op en vraag raak!  

Proces

Om tot een goede uitwerking te komen vonden we het van groot belang om onszelf onder te dompelen in de wereld van high-tech systeemontwikkeling. Na een college te hebben gevolgd van Tim en Tiemen over system engineering and design waren we klaar om onszelf te verplaatsen in de uiteindelijke eind-gebruiker van de app. Tim en Tiemen hebben zelf een engineering achtergrond, wat ervoor zorgt dat we snel kunnen schakelen en goede aannames kunnen doen. Zo hebben we de juiste informatie verzameld om tot een eerste MVP te komen.

Hierna zijn we een hackathon van 2 dagen aangegaan om samen met de  ratio-case founders om de app opnieuw in te richten voor gebruikers. Hiervoor hebben we gekeken naar andere software waarmee de eindgebruikers werken en wat ze dus gewend zijn in dergelijke software qua navigatie en informatie-architectuur. Op basis van het gebruik is onze visual designer op zoek gegaan naar de juiste visuele stijl om zowel een goede neutrale basis te vormen voor functionele software die toch modern oogt met name tussen huidige software in de branche.

Na het nieuwe functionele en visuele ontwerp voor 90% stond zijn we de ontwikkeling gestart. Dit in nauw contact met Ratio zelf. Zij bouwen namelijk de back-end en de koppeling tussen back-end en front-end moest gemaakt worden. Hierdoor kregen zij een steeds sterker beeld van hoe onze front-end werkt en konden wij performance verbeteren die in hun eigen app laag lag. Na vier weken ontwikkelen, waarvan vier dagen samenwerken op locatie, heeft Ratio een nieuwe app. 

Vervolg

Wanneer de app van Ratio gebruikt gaat worden kan onderzocht worden of de aannames in het ontwerpproces de goede waren en of de behoefte van eind-gebruikers vervuld wordt. We wensen de heren veel succes met het doorontwikkelen van de app.  


Meer weten over Ratio Case?

www.ratio-case.nl

Ook interessant...

Koek

Progressive web apps, the future? (EN)

Robert van Hees

UX and SEO, the perfect match (EN)

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then