Educatieve app

ZiE-ZOOPIA

Een interactieve, educatieve app waardoor je op een leuke manier meer te weten komt over dieren, biotopen en biodiversiteit.

Uitdaging

De uitdaging voor ZiE-ZOOPIA was om bezoekers op een speelse manier meer te laten leren over biodiversiteit. Om een educatieve ervaring te creëren die zowel informatief als interactief is, om de bewustwording en kennis te vergroten.

Oplossing

Het resultaat is een educatieve en uitdagende app die de bezoekerservaring voor zowel jong als oud verbetert. De app bevat verschillende elementen die leren leuk en interactief maken.

Quiz element

Een leuke manier om kennis te testen en te vergroten over dieren en hun biotopen. Bij het goed beantwoorden van de vragen krijg je een item dat je kan plaatsen in je eigen biotoop.

Scannen van QR-codes

Bezoekers kunnen QR-codes in het park scannen om meer te weten te komen over de verschillende dieren en biotopen.

De achterliggende gedachte van de ZiE-ZOOPIA app is bewustzijn creëren over het belang en behoud van de biotopen. Een biotoop kan alleen bestaan als alle elementen in een biotoop, zoals water, bomen, planten aanwezig zijn. Als het één verdwijnt dan verdwijnt het andere ook en zullen de dieren die in de biotoop leven ook verdwijnen. Door deze interactieve leerervaring worden bezoekers van alle leeftijden bewust gemaakt van hoe cruciaal dit is voor het voortbestaan van alle diersoorten en de rol die zij spelen in het behoud ervan.      

Uitgebreide informatie 

De app biedt gedetailleerde informatie over de dieren en hun natuurlijke leefomgevingen.

Posters

Een visueel aantrekkelijke poster die bezoekers helpt bij het vinden van de app.

Testen met gebruikers in het park

De app is in het park getest met bezoekers om een optimale gebruikerservaring te creëren.

ZiE-ZOOPIA brengt met succes de biodiversiteit en biotopen dichter bij het publiek. Op een interactieve, leuke en informatieve wijze leert de gebruiker meer over de dieren en hun biotopen.

ZiE-ZOOPIA is meer dan alleen een educatief hulpmiddel. Het is een initiatief dat de kennis en bewustzijn over biodiversiteit en natuurbehoud vergroot. En zo draagt de app bij aan de educatieve missie van het dierenpark.

Also interesting...

Prototype

ICTU case - The Sequel

Web app

Keywe (EN)

Label design

Oersoep (EN)

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then