2021-07-30 | Een ode aan Miriam

Vijf gouden tips voor top hospitality

Vijf gouden tips voor top hospitality - Een ode aan Miriam

Avontuurlijke vogels willen wel eens verder kijken dan hun oude vertrouwde nest. In dit geval heeft onze operations manager Miriam besloten om uit te vliegen en een nieuw avontuur te starten. Eentje buiten Koek, helaas. We kijken terug op een mooie tijd met haar op onze centrale uitkijkpost. Jarenlang heeft ze ons geïnspireerd (en blijft dat zeker doen!) met haar hospitality tips, en vandaag delen we deze met de rest van de wereld. Dames en heren: een ode aan Miriam

Tip nummer 1: Geef oprechte persoonlijke aandacht

Als je het aan Miriam vraagt, gaat pure hospitality met name over de gunfactor. Je toont interesse in iemand niet omdat die persoon geld in het laatje komt brengen, maar omdat je gelooft in sterke verbindingen. Bij Miriam is deze eigenschap volledig aangekoekt. Als je een telefoontje van haar krijgt , is het eerste wat je hoort: “Heeee, hoe gaat het?” Vervolgens onthoudt ze de kleinste details en vraagt daar later naar terug. Door op deze manier persoonlijke aandacht te geven voelt iemand zich echt gezien. Zelf eerst oprecht moeite doen dus (of ja, moeite doen… bij miss Hospitality gaat dat eigenlijk vanzelf). En met een beetje mazzel krijg je er ook nog eens wat voor terug.

2. Ga de wereld in

Eerlijk is eerlijk, we waren mevrouw wel eens kwijt. Grote kans dat ze dan met een van de andere bewoners van ons verzamelkantoor een praatje stond te maken. In de stijl van tip 1 natuurlijk. Hoewel wij soms mopperden dat die tijd misschien wel beter besteed kon worden, heeft Miriam hier wel een punt: De wereld is een onuitputtelijke bron van mensen die elkaar verder kunnen helpen. Waarom zou je die kans laten liggen? Inmiddels zijn we dankzij haar een hoop waardevolle samenwerkingen rijker. Toch goed besteed, die tijd :-)

3. Denk vooruit

Miriam’s inlevingsvermogen heeft onze billen meerdere malen gered van branden. Koek on tour? Hier heb je een briefing met alle informatie. Door alle reuring een verjaardag vergeten? Gelukkig is daar de redder in nood. Haar naam? Die kun je misschien wel voorspellen nu ;-) Door telkens een paar stappen vooruit te denken en op die plek zorgzaam en attent te zijn, kun je van onschatbare waarde zijn in een team. En dat deed ze bij Koek, met succes.


4. Blijf bij je eigen kracht

“Miriam, kun je wat vertellen over de voor- en nadelen van ons CMS?” Ehm, tsja. Eigenlijk niet echt. Gelukkig hebben we deze dame destijds niet als developer aangenomen. En juist dat ze niet alles kan (en dat ook weet) maakt haar sterk. Door bij haar eigen kracht te blijven scheidt ze de hoofd- van de bijzaken en levert ze precies wat er nodig is. Niet haar ding? Mooi! Dan maakt ze toch ‘even’ een verbinding met iemand die wel die expertise heeft? Zo vullen we elkaar perfect aan.

5. Vooral doorgaan!

Niet alleen voor ons eigen bestwil, maar juist voor haarzelf, hopen we dat onze spin in het web haar denkbeeldige zweep meeneemt naar haar nieuwe avonturen. Want het leven bestaat niet alleen maar uit wijn drinken in het zonnetje. Soms is het ook gewoon even klote. En wat doen we dan? We zetten door. Haar leiderschap en wilskracht hebben ons talloze keren geïnspireerd en terug op onze plek gezet. Wij, tedere creatieve zieltjes, vonden dat soms wel even schrikken als het moment weer daar was. Maar wat blijkt? Na even doorbijten begint altijd weer de zon te schijnen!

Bye bye, maak er wat moois van!

Nou Miriam, deze was speciaal voor jou. Van ons. Je weet wel, dat wispelturige, tikkie eigenwijze, soms onhandelbare, maar uiteindelijk altijd ‘gehoorzame’ clubje achter in de Ideeënfabriek. Neem je rugzak aan inspiratie mee op avontuur en maak er wat moois van. Maar dat gaat je ongetwijfeld lukken. Oh, en vergeet je lunchpakketje niet ;-)

Proost! We missen je nu al… 😢

Ook interessant...

Ben van de Sande

Belang van human business

Stan van Dijk

5 tips voor een ondernemende zomer

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then