2019-04-30 | Miriam Oostdijk

Een nieuwe Koekenbakker

In de wereld van Koek

Zo voelde het toen ik op 1 april begon bij Koek, een totaal andere wereld dan ik gewend ben. Alles is anders, de branche, werkwijze én de mensen die hier werken. En daar bedoel ik mee, dat het hier echt een mannenwereld is. Dus misschien maar goed dat ze deze keer een vrouw hebben aangenomen, al zegt dat ook niet alles, want ik ben een autogek (sst, niet verder vertellen he). Nu even serieus, er is hier een hele fijne werksfeer. Informeel en heel open tegen elkaar, als er iets is, bespreken we dat meteen. Hierdoor is er een fijne samenwerking, en op vrijdagmiddag na werktijd pakken we met zijn allen een drankje, ontspannend het weekend in en even slappe klets. 

Dat gevoel had ik ook bij het eerste contact met Koek, ik was meteen enthousiast, een tof en hip bedrijf waar veel mogelijk is. Na het sollicitatiegesprek, wat een erg fijn gesprek was, was het voor mij duidelijk. Ik wil werken bij Koek! En dat heb ik nu nog steeds, er wordt hard gewerkt met plezier. Interessant welke diensten Koek aanbiedt, en nog interessanter waar de ontwikkelaars allemaal mee bezig zijn, gaaf om te zien. Het is ook erg leuk om omringd te zijn met creativiteit, dat doet iets met je. Het is makkelijker om out of the box te denken, en elk idee is welkom.

De werkwijze

De Agile werkwijze, daar werken alledrie de teams mee binnen Koek. Ook dat was helemaal nieuw voor mij, en daarbij heb ik ook de rol gekregen als scrummaster. Klinkt gaaf he, ik vind het ook erg leuk! De afgelopen weken heb ik mezelf verdiept in de Agile werkwijze, veel gelezen op internet, maar ook met de andere scrummasters binnen Koek gesproken. Hier heb ik al veel van geleerd, en de rol als scrummaster gaat me steeds beter af. Het doel hiervan is dat ik het team faciliteer, doorvraag, iedere dag een opstart met de planning. Om de dag refinen en aan het einde van de sprint een review (belangrijkste stories bespreken) en retrospective (verbeterpunten). 

Ieder team werkt met een sprint van twee weken, in deze sprint staan verschillende stories (werkzaamheden), deze stories moeten aan het einde van de sprint voltooid zijn. Dit geeft een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en meteen een duidelijke planning waar je als team verantwoordelijk voor bent. Wat ook heel fijn is, we betrekken hierin onze klant, zij maken ook deel uit van een scrumbord, en kunnen hierop acties zetten. Dit was mijn eerste maand vol enthousiasme, en ik hoop dat er nog veel meer zullen volgen.

Ook interessant...

Manon Marinussen

De eerste maand van Manon

Web App

21 Casino (EN)

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then