2023-01-25 | Jeffrey Meulendijks

Gebruik jij al A.I.?

Je hebt vast wel eens gehoord van A.I.! Weet je ook dat A.I. voor iedereen beschikbaar is? Je kunt er vandaag al gebruik van maken als je wilt! OpenAI is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie die A.I. online beschikbaar heeft gesteld voor iedereen. Er zijn verschillende A.I. tools beschikbaar voor verschillende doeleinden. Je kan bijvoorbeeld teksten genereren door er simpelweg naar te vragen met “Chat GPT” of afbeeldingen samenstellen ook door ernaar te vragen met ”DALL-E”. 

Chat GPT aan het werk

Hieronder een voorbeeld van een tekst die ik door de A.I. heb laten genereren die relevant is voor onze branche. Het eerste antwoord vond ik niet duidelijk genoeg waarna ik vroeg of de A.I. het beter, uitgebreider kon beantwoorden.  

Ik heb de online A.I. “Chat GPT” gevraagd waarom progressive webapps beter zijn dan native apps.

Hieronder het antwoord:

Progressive web apps (PWAs) zijn beter dan native apps omdat ze een aantal voordelen hebben:

  1. Ze zijn toegankelijk via een webbrowser, waardoor gebruikers ze niet hoeven te downloaden uit een app-winkel. Dit vermindert de drempel om de app te gebruiken.
  2. Ze zijn cross-platform, wat betekent dat ze op meerdere soorten apparaten en besturingssystemen kunnen worden gebruikt.
  3. PWAs kunnen snel laden en werken ook offline, omdat ze gebruikmaken van service workers.
  4. PWAs hebben geen ruimte nodig op het apparaat van de gebruiker en vereisen geen updates.
  5. PWAs kunnen push notificaties sturen, net als native apps.
  6. PWAs zijn gemakkelijker en goedkoper te ontwikkelen en onderhouden dan native apps.
  7. PWAs kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines, waardoor gebruikers ze gemakkelijker kunnen vinden.

Ik vond het antwoord te summier voor onze lezers waardoor ik aan de A.I. heb gevraagd of hij dat uitgebreider kon verwoorden.  

Hieronder het antwoord:

Progressive web apps (PWAs) zijn webapplicaties die gebruikers een app-achtige ervaring kunnen bieden, zonder dat ze een native app hoeven te downloaden en installeren. Ze werken in een webbrowser, zoals Chrome of Safari, en kunnen worden bereikt via een URL. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding, zonder dat gebruikers zich hoeven te registreren of een account aan te maken. Dit vermindert de drempel om de app te gebruiken en kan leiden tot een groter bereik en meer gebruikers. 

PWAs zijn cross-platform, wat betekent dat ze op meerdere soorten apparaten en besturingssystemen kunnen worden gebruikt, zoals smartphones, tablets, laptops en desktops. Dit maakt het ontwikkelen van een enkele app voor verschillende platformen eenvoudiger en goedkoper dan het ontwikkelen van verschillende native apps voor elk platform. 

PWAs kunnen snel laden en werken ook offline, omdat ze gebruikmaken van service workers. Service workers zijn scriptbestanden die de browser kan gebruiken om de inhoud van een app te cachen en zo sneller te laden. Dit kan ook handig zijn voor gebruikers die geen of een traag internet hebben.

PWAs hebben geen ruimte nodig op het apparaat van de gebruiker en vereisen geen updates. Dit is handig voor gebruikers die beperkt opslagruimte hebben op hun apparaat of die moeite hebben met het bijwerken van apps.

PWAs kunnen push notificaties sturen, net als native apps. Dit kan gebruikers helpen op de hoogte te blijven van belangrijke updates of meldingen, zoals nieuwe berichten of aankomende afspraken. 

 PWAs zijn gemakkelijker en goedkoper te ontwikkelen en onderhouden dan native apps. Dit komt omdat ze gebaseerd zijn op webtechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript, die algemeen bekend zijn bij ontwikkelaars en die op veel platformen kunnen worden gebruikt. 

 PWAs kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines, waardoor gebruikers ze gemakkelijker kunnen vinden. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de app en meer gebruikers.

In samenvatting, PWAs bieden vele voordelen, zoals toegankelijkheid, cross-platform, snelheid, offline functionaliteit, push notificaties, gemakkelijke ontwikkeling en onderhoud, en zoekmachine-indexering. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor bedrijven en ontwikkelaars die een app-achtige ervaring willen bieden aan hun gebruikers, zonder de kosten en moeite van het ontwikkelen en onderhouden van native apps. 

Inzet A.I.

A.I. wordt al door veel bedrijven en instanties ingezet om de processen te verbeteren en / of efficiënter te werken. Hierdoor zullen in de toekomst veel functies komen te vervallen, maar worden er ook weer nieuwe gecreëerd. Uiteindelijk zal A.I. ervoor zorgen dat veel problemen in de toekomst makkelijker kunnen worden opgelost ten behoeve van de mensheid. Maar voor nu hebben wij de A.I. gebruikt voor het genereren van deze tekst. 

Ook interessant...

Full Stack Developer

Bouw mee aan het vetste casino van NL!

Out of the blue

Walk & Talk sessie

€650,00

Building block

Branding session

Session with expertise from Koek and our clients in which we seek for the right brand style and tone of voice that fits your company.

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then