2020-08-12 | Manon Marinussen

De eerste maand van Manon

Just do it!

“Dag -3 zei je?” “Jazeker. Enkele dagen voor de start van mijn nieuwe avontuur vond ik een berichtje in mijn mailbox: Zou je een gastcollege willen geven in je eerste week? Geheel in thema* typte ik een enthousiast “Ja hoor!” terug. Nog geen week later stond ik samen met collega Sunny op een MBO school te vertellen over effectieve websites. Achteraf bleek dat we geen van beiden ooit een gastcollege hadden gegeven, of überhaupt de ambitie hadden om Master of Science in Gastcolleges te worden. Maar was het zowel voor ons als de studenten leuk en leerzaam? Absoluut.

*Over dat thema gesproken - Hier bij Koek gebruiken we ieder kwartaal een thema om het team scherp te houden. Om onze daadkracht nog net even een tandje hoger te zetten stond Q1 volledig in het thema ‘Just do it’.

Inmiddels heb ik mijn plek ingenomen bij Team C, het team dat verantwoordelijk is voor de continuous development klanten van Koek. Dat was een eitje: Vanaf dag één voel ik me hier thuis. Vanaf dag twee stel ik kritische (maar altijd constructieve) vragen over onze werkprocessen en vanaf dag drie design ik lekker mee. Dat komt omdat alles hier bespreekbaar is. Even niet zo lekker gehandeld? Laten we samen kijken hoe we dit alsnog gaan fixen. Termen zoals design systems, user testing en agility vliegen me hier om de oren en dat vind ik heer-lijk. Niets is zo genieten als een potje brainen over het evolueren van een normaal product tot een kneitergoed product. En het vervolgens dan gewoon doen.

Mijn eerste maand in de praktijk

Het streven om de Koekfilosofie - namelijk door middel van design thinking tot een delightful resultaat te komen - in praktijk te brengen is in mijn eerste maand al flink van de grond gekomen. Zo heb ik aan mijn collega’s verteld hoe mijn hobby scouting bijdraagt aan het creëren van belevenissen, is er een bezoek gebracht aan de fabrieksbakkerij waar wij de bedieningsschermen verzorgen en schrijf ik fanatiek mee aan onze bouwstenen, oftewel onze werkwijze om tot betere resultaten te komen. Daarnaast tik ik story points af in de sprint, voer ik gesprekken met (potentiële) klanten en schrijf ik nu deze blog. Flink gevarieerd dus! Het is maar goed dat afwisseling bij mij juist voor focus zorgt.

Niet te vergeten ben ik ook groot voorstander van de vrijdagmiddagborrel, een activiteit die bij Koek nooit overgeslagen wordt. Wist je namelijk dat het wetenschappelijk bewezen is dat een bescheiden alcoholische hoeveelheid bijdraagt aan de creativiteit van mensen? Dat maakt rond de klok van 5 op vrijdag één van onze meest inspiratievolle momenten in de week. En dan heb ik het nog niet eens over de sociale superkrachten van alcohol gehad…

Genoeg over de vrijdagmiddagborrel. Er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Spreek ik je snel weer?

Ook interessant...

Manon en Luc

De schreeuw om MVP validatie

Manon Marinussen

Onze sessies gaan door... digitaal!

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then