2020-11-17 12:17 | Hidde van Dongen

Take the stage

Take the stage

Hey stagiaire! Dat hoor je hier eigenlijk maar één persoon naar je roepen. Gelukkig kan hier wel een geintje gemaakt worden. In september ben ik hier binnengewandeld nadat mijn collega Luc Franken op skivakantie de gouden tip gaf om Koek eens te mailen. Je raadt dus al wel wie degene is die mij met stagiaire aanspreekt. Aan jullie stel ik me graag voor als Hidde van Dongen, een 21 jaar oude Communicatiestudent uit het dorpje Zeeland. Na wat mailverkeer en een positief gesprek met Miriam en Ben kreeg ik de kans om hier te gaan afstuderen.

Glad ijs

De eerste dagen bij Koek was het even wennen. Niet omdat ik niet hartelijk was ontvangen. Integendeel voelde ik me direct op mijn gemak in de Ideeënfabriek. Wat lastiger was waren de termen als front-end development, data-informed design en progressive web apps. Tijdens mijn 3,5 jaar communicatie op de HAN in Nijmegen waren deze begrippen nog niet eerder aan bod gekomen. Gelukkig was er een gebruiksvriendelijk intranet waar alle informatie snel en duidelijk op te vinden was. Dit was mijn eerste ervaring met een product van Koek.

Weinig tijd

Mijn afstudeertraject staat volledig in het teken van wijn. Niet mis als je het mij vraagt. Ik mag namelijk een advies formuleren voor Revino. Het internationale wijnplatform dat wijnboeren in contact brengt met wijninkopers en andere liefhebbers over de hele wereld. Mijn stage begon dan ook met een vliegende start. Ik mocht namelijk direct aansluiten bij het team dat binnen twee weken in De Ardennen een wijnplatform zou gaan lanceren. Eerst zien, dan geloven, was eerlijk gezegd de gedachte die als eerst bij mij naar binnen schoot.

Een sprintje trekken

Wat mij al snel werd verteld is dat Koek werkt in sprints van twee weken. Zo ook voor het Revino traject. Binnen twee weken werd het idee van Bas en Nathalie omgezet in een MVP (Minimum Viable Product). Een Minimum Viable Product is de eerste versie van een product of dienst die zo vroeg mogelijk wordt uitgerold naar de klant. Het doel is om daarmee zo snel mogelijk feedback te krijgen. Deze feedback is belangrijk om hiermee de belangrijkste vervolgstappen te kunnen nemen.

Het waren twee zeer leerzame weken. Van het ontwikkelen van een merkidentiteit en communicatiestrategie waar ik mijn steentje aan mocht bijdragen. Tot aan het developen van een progressive web app, waar ik nog geen kennis van had. Wat ik wel heb geleerd is dat het team van Koek inderdaad is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke web apps. De hands on mentaliteit die beviel mij wel.

Ik kan Koek dan ook zeker aanraden aan iedere onderneming die op zoek is naar een partner die actief meedenkt met het behalen van online resultaat. Het resultaat van Revino is te zien op Revino.app. Ik ben er stiekem ook wel een beetje trots op!

Also interesting..

Stagiaires

Veelbelovende CMD Talenten (NL)

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then