2021-09-13 | Demi Hendriks

De eerste week van Demi

Schrijf een blog over jezelf, maakt niet uit hoelang… Oké, de stress komt weer naar boven, diezelfde stress die je vroeger voelde wanneer je een onverwachte leesbeurt kreeg of wanneer je de spreekbeurt over je konijn moest geven. Wat moet ik schrijven, en nog erger... wat moet ik over mezelf schrijven? Het is niet dat ik een heldenverhaal heb of een beroemdheid ben. Persoonlijk, een paar jaar geleden, zou ik dit allemaal niet hebben gedaan, nog beter gezegd laat iemand anders dit maar doen, iemand die iets heeft meegemaakt of een verhaal te vertellen heeft. Ik was iemand die al een rood hoofd kreeg wanneer mijn naam in de klas werd genoemd of wanneer ik moest spreken voor een onbekende groep mensen. Maar die periode is voorbij, ik heb intussen een hoop te vertellen, een hoop te bieden en een duidelijke eigen mening gekregen. Niet brutaal, maar wel recht door zee.  

Deze kwaliteiten zag Koek ook en ik mag me nu voorstellen als nieuwe (stagiaire) aanwinst. Hoe dit zo is gelopen, dat zal ik je vertellen. Ik weet wat ik wil, een divers stagebedrijf, waar geen dag hetzelfde is. Met dit als doel in mijn achterhoofd, nam ik deel aan de stagecarrousel georganiseerd door Avans Hogeschool. Tijdens mijn tien minuten gesprek met Koek werd het gelijk duidelijk dat ik daar stage wilde lopen, de welbekende “klik” was er. De geplande tien minuten liepen al gauw uit op een half uur en we spraken af dat ik een keer bij het bedrijf langs zou komen. Zo gezegd, zo gedaan! Het stagegesprek wat ik heb gehad bij Koek op locatie, was een van de origineelste en informele gesprekken die ik tijdens mijn MBO en HBO loopbaan/studietijd heb gehad, dit gaf zeker de doorslag en het contract werd getekend! 

Nu zijn we (voorlopig) helemaal bijgepraat en mijn eerste week bij Koek zit erop. 22 Weken, lijkt misschien lang, maar wanneer je alles goed wilt leren is het zo voorbij. In deze eerste week ben ik overladen met leuke kennismakingsgesprekken, een bulk aan nieuwe informatie en allerlei mogelijkheden waar mijn nieuwe team mij bij wil betrekken. Ik sta te popelen om alle fijne kneepjes van het vak te leren, brainstormsessies bij te wonen en eigen creatieve invulling te geven aan verschillende opdrachten. Ik ben klaar om een echte koekenbakker te worden, die eerst doet en dan denkt en ook eerst denkt en dan doet. Dit alles brengt mij weer een stukje dichterbij om het vak van grafisch ontwerpster onder de knie te krijgen.

Ook interessant...

Vacature

Marketing/ Communicatie Kanjer (NL)

Sunny Feijen

Oost west, user test

Een ode aan Miriam

Vijf gouden tips voor top hospitality

Laat je verrassen

Cookie Shop

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then