2022-09-28 | Floor Schoppema

De eerste maand van Floor

WOW, ik had het zelf niet kunnen bedenken, maar ik mag eindelijk mijn eerste blog schrijven voor Koek. Mijn eerste blog zal gaan over mijn eerste maand hier bij Koek. Hoe beschrijf ik deze hele maand in één blog? Dat is wel een uitdaging. Maar ik ben altijd in voor een challenge dus here I goooo.

Wie ben ik nou eigenlijk?

Voordat ik begin over mijn toffe stage hier bij Koek, zal ik mij eerst netjes voorstellen. Hallootjes, ik ben Floor Schoppema, ik ben 19 jaar en studeer Communicatie en Multimedia Design aan de Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Dit is mijn derde jaar en dat betekent dat ik stage mag lopen bij een bedrijf. Ik kom uit het knusse dorp Berlicum, maar hoe komt z’n dorpse meid dan bij Koek terecht?

"Koek is gewoon a different kind of koekie"

Gewoon DOEN!

Dat zal ik je nu vertellen. Gewoon door te Googlen. Nee grapje, hier ging een heel proces aan vooraf. Als eerste heb ik veel sites van bedrijven bezocht. Daarbij sprong de site van Koek er echt uit. Deze site ziet er anders uit dan die van andere bedrijven. Koek is gewoon a different kind of koekie. De meeste websites ogen saai, maar Koek niet! De site van Koek is veel creatiever, er zit meer humor in hun website en toch zijn ze serieus. Ik vond het zo uitnodigend, dat ik direct besloot om een gok te wagen en een mailtje naar Koek te sturen om te informeren of ze misschien een stageplaats voor mij hadden. Ik kreeg meteen enthousiast antwoord terug dat ze graag een online kennismaking wilden inplannen. YESSS, dacht ik! Inmiddels wat nerveus geworden, maar ik keek uit naar dit gesprek. Wat als ik niet de goede antwoorden geef? Ik wilde echt ontzettend graag bij dit bedrijf stage lopen, dus ik ging ervoor. De zenuwen waren voor niks geweest, ik had een super leuk gesprek met Lola en Ben. Het was echt een chill gesprek. Lola en Ben keken elkaar aan en wisten het meteen: ik werd uitgenodigd om real life kennis te komen maken op kantoor!! Iehhhhh wat leuk.

De praktijk in

Inmiddels zijn we alweer een maand verder en de dagen vliegen voorbij. Zonder dat ik het in de gaten heb, zit ik hier ineens al in de vierde week van mijn stage. Maar goed, de vraag is nu hoe deze weken dan zo snel voorbij zijn gegaan? Eerlijk gezegd, ik heb geen idee! Ik gok op veel kletsen met al deze gezellige koekenbakkers. Nee, nu even serieus, het is hier ontzettend gezellig en voel mij vanaf de eerste dag gelijk al op mijn plek. Koek is een bedrijf met koekenbakkers, die allemaal heel hecht met elkaar zijn. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Ik ben komende maanden te vinden bij team F ofwel Team Fabulous. De komende tijd ga ik mij bezighouden met verschillende werkzaamheden, waaronder de social media van Koek en een ontwerpopdracht voor Zie-ZOO.

Ik werd helemaal blij toen mijn ontwerpopdracht bekend werd gemaakt. Ik mag een campagne gaan maken voor een zorgdierentuin. HOE VET!!! Ik mag dus een dierentuin gaan promoten, wat een leuke opdracht! Vrijdag 23 september hebben we voor dit idee goedkeuring gekregen van Zie-ZOO zelf. Nu kan het leukste gedeelte beginnen: ideeën verzinnen voor een super vette campagne. Heb er zin in!

Nog even iets persoonlijks

In mijn vrije tijd speel ik graag een potje hockey met mijn team. Na een drukke dag vind ik het fijn om te ontspannen. Ik ben altijd in om dan een terrasje te pikken met vrienden; gezellig samen de dag of week doorkletsen. Verder heb ik een pluizige labradoodle genaamd Sam, waar ik graag mee speel of een wandeling door de natuur mee maak.


Dit is een korte beschrijving van mijn eerste maand bij Koek :)

Houdoe en tot de volgende keer!

Ook interessant...

Intern

Floor Schoppema

Laat je verrassen

Cookie Shop

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then