2023-11-01 | JanWillem Woolderink

De eerste twee maanden van JanWillem

Hoi! Ik ben JanWillem, een 20-jarige Informatica student aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Eind augustus ben ik begonnen als stagiair bij Koek, waar ik de opdracht heb gekregen om relevante data story's te creëren door middel van AI. 

Mijn stage bij Koek startte met een week vol kennismakingen met het team. De volgende paar weken ben ik bezig geweest met het opstellen van een plan. Zo heb ik een discovery sessie gehouden die cruciale inzichten opleverde over de uitdagingen en doelen van Koek met betrekking tot data storytelling en AI. Hierdoor heb ik een plan van aanpak en roadmap kunnen opstellen voor het project. 

De weken die hierop volgden stonden in het teken van grondig onderzoek naar data story’s, AI en data-analyse. Dit heeft mij gebracht tot een technische oplossing waarbij de ChatGPT API ingezet kan worden om grote hoeveelheden data te analyseren en verhalen te genereren op basis van deze inzichten. Een paar weken geleden heb ik een concept sessie gehouden waar ideeën zijn uitgewerkt voor een MVP (Minimum Viable Product) om deze tekstuele data story’s te kunnen genereren. 

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van de front-end voor het MVP, zodat een eerste versie van het product al getest kan worden. In de verdere loop van de stage kan het MVP op basis van de feedback en inzichten verder uitgewerkt worden. 

Deze ervaringen zijn erg leerzaam en de samenwerking met het team van Koek zijn tot nu toe erg goed verlopen en natuurlijk gezellig geweest. Ik kijk dan ook uit naar de verdere ontwikkeling van het project en het ontwikkelen van mijn vaardigheden gedurende de rest van mijn stage.

Ook interessant...

Manon Marinussen

Design Thinking de heilige graal?

Building block

Discovery Session

Session with expertise from Koek and the customer in which the required questions are asked that are not yet answered, the real question and pain will be the main goal to identify.

Ion Baaijens

Website of een Web app?

Laat je verrassen

Cookie Shop

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then