2021-09-20 | Renske van Gestel

De eerste week van Renske

Hii, eind augustus ben ik mijn stage begonnen bij Koek. Daar had ik ontiegelijk veel zin in om aan te beginnen en eindelijk was het zo ver! Maar voordat we verder gaan zal ik eerst iets over mezelf vertellen. 

Wie ben ik eigenlijk??

Ik ben Renske, 19 jaar en derdejaars studente Communication en Multimedia Design in ’s-Hertogenbosch. Ik reis elke dag af naar Uden en wanneer ik ben aangekomen zet ik mijn beste been voor. Wat ik bij Koek vooral doe, is de marketing kant ondersteunen. Dat doe ik samen met mijn medestagiaire Demi en met het leukste team dat ik kan wensen. Bij Koek werken we aan projecten van klanten maar ook aan het merk Koek zelf. Want elk bedrijf heeft punten waar ze zich nog verder op willen verbeteren. 

Tijdens deze stage werk ik vaak met mijn medestagiaire Demi, maar ook spreek ik de rest van het team dagelijks. Niet alleen het marketingteam maar ook het development team. Dat is voor mij belangrijk omdat ik ook wil meedoen en leren over het hoe ze de website onderhouden, aanpassen en vernieuwen. Dus ja, een stage door heel het bedrijf kun je het wel noemen.

Hoe kwam ik uit bij Koek?

Dus die stage zit wel goed. Maar de zoektocht naar een stagebedrijf was wel anders. Tijdens het tweede jaar op de Avans in ’s-Hertogenbosch hadden ze een online speedmeet gehouden om met toekomstige stagebedrijven in gesprek te gaan. Daaruit had ik een paar bedrijven gekozen om mee te praten. Maar helaas waren sommige bedrijven en ik toch niet helemaal compatibel om verder met hen in zee te gaan. Dus ja, dan maar verder kijken. Na een paar gesprekken bij een ander bedrijf en twintig verstuurde mailtjes, had ik geluk met Koek.

Eerst nog wat gesprekjes....

Koek was een bedrijf wat in mijn top drie stond en ik was enthousiast om meer te weten te komen over het bedrijf en de mensen erachter. Koek was een van de bedrijven waar ik mijn marketingkant en mijn development kant kon combineren. Na het gesprek met Office Manager Miriam waren we er samen wel over uit dat er een tweede gesprek moest plaatsvinden met Ben. Het gesprek stond ingepland op mijn verjaardag, maarja je moet er wat voor over hebben. 😉 Na het gesprek voelde ik zeker wel de klik en aan het einde van de week werd ik gebeld. Ik was super zenuwachtig, maar toen ik het nieuws hoorde, sprong ik een gat in de lucht. Ik had de laatste stageplek gekregen!

Een kijkje in mijn eerste maand!

Nu mijn stage begonnen is ben ik mijzelf vooral nog aan het oriënteren. Dus ben ik vooral nog aan het ontdekken hoe Koek werkt en wat mijn plek als stagiaire hier inhoudt. Nu is mijn vierde week en word ik overal in betrokken en ze staan altijd open voor vragen. Ik heb al bepaalde complimenten en taken gekregen en dat is leuk! Een compliment was dat ik een mooi en duidelijk handschrift heb. Maar ook vonden ze mijn gemaakte foto’s leuk, waardoor ik als suggestie kreeg om de fotografie kant op mij te nemen en tijdens onze dagen op het werk te fotograferen. Fotografie is een passie van mij wat ik eigenlijk nog te weinig doe en om het dan met mijn stage te combineren vind ik helemaal geweldig!

Bedankt voor het lezen!

Ook interessant...

Vacature

Marketing/ Communicatie Kanjer (NL)

Een ode aan Miriam

Vijf gouden tips voor top hospitality

Demi Hendriks

De eerste week van Demi

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then