2019-07-16 | Jeffrey Meulendijks

The Journey of Koek

Wie is Koek?

“Wij zijn een jong team van gebruikersgerichte ontwerpers en ontwikkelaars met een passie voor geweldige interfaces, technologie en creativiteit. Samen creëren we boeiende interfaces die gebruikers raken en een grote impact hebben op bedrijfsresultaten. Alles wat we doen, doen we samen. Met de klant, de eindgebruiker…….” enz., enz., enz.. Voor de volledige tekst wil ik je doorverwijzen naar de webpagina: https://www.koek.nl/this-is-us/dna. Zeker interessant, maar niet voor nu! 

Het ontstaan van Koek

“Er waren eens…. 2 bedrijven, genaamd Sense-i en WeCreate-it die een intensieve samenwerking hadden” Door het lumineuze idee de krachten te bundelen wilden ze een nieuwe organisatie opzetten die groter en sterker kon worden dan beide bedrijven afzonderlijk. Door synergievoordelen, bundeling van activiteiten, diensten en kennis en het samenvoegen van beide netwerken wilden ze de markt op een eigen wijze betreden. 

Ik heb ooit aan Jasper (directeur Sense-I) gevraagd “Jij zocht gewoon niet meer te verkopen of wel? Daarom ben je samengegaan met Wecreate-it, zodat Joris (directeur WeCreate-it) dat nu kan gaan doen.” Hij lachte alleen, maar ik weet wel beter…


De naam Koek

Om een lang verhaal kort te maken, op een heisessie waren we aan het ontbijten en daar maakte één van de oprichters (Colin), toen hij ontbijtkoek aan het eten was, de opmerking “waarom niet gewoon Koek?” Dat idee moest even bij iedereen landen, maar we wisten dat we hier iets hadden. Maar gewoon “Koek” dat was het net niet. Hoe beantwoord je de telefoon werd er al gezegd? “Hallo met koek?” Dus hadden we er maar “Firma Koek” van gemaakt. Wat later, bij het overzetten van de VOF naar een B.V. structuur, weer werd teruggedraaid naar het originele idee “Koek” 

De wereld van Koek

Ik heb ooit een boek van Steve Jobs gelezen. Die zei en ik citeer (los vertaald): "Als piraat bereik je meer dan wanneer je bij de marine gaat. "Ik vind deze quote wel een beetje bij Koek passen. Wij zijn een kleine onderneming die niet met de meute wil meelopen, maar een bedrijf dat wil opboksen tegen de gevestigde orde om zo de grootste van Nederland te worden! Wij zijn en doen het anders. Maar we willen zelfs meer dan dat. Wij hebben de ambitie om internationaal te gaan. En dat gaat lukken! Zeker met de medewerkers en expertises die Koek heeft. Daar ben ik van overtuigd. In het verkoopplan staat ook: “In the year 2022 we are going to conquer the world!”

En we zijn echt grote stappen aan het maken. Het bedrijf groeit, de klanten groeien en het aantal medewerkers groeit. We zijn gestart in september 2015 met 5 man. Maar nu lopen er inmiddels 19 man over de vloer, hebben we 5 adviseurs en hebben we 3 kantoorruimtes. Naast ontwikkelaars hebben we 2 UI/UX’ers, een designer, een verkoper, een marketeer en over een maand een office manager. En we zijn nog opzoek naar een Angular Developer. Weet jij iemand?

Daarnaast hebben we een geheel nieuwe werkwijze geïntroduceerd en ons eigen gemaakt om projecten effectief en efficiënt af te ronden en zo het beste resultaat te halen. Dat is de scrum methodiek. 

Wat Koek ook heel erg belangrijk vindt en ook stimuleert is de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en richting te geven welke kant je op wil. Regelmatig hebben we een sessie om jezelf te verbeteren door een team van professionele coaches.

Niets is zo veranderlijk als Koek

Of hoe gaat dat spreekwoord ook alweer? Door de enorme groei veranderd Koek constant. We maken stappen en we maken fouten. Sommige groter dan andere, maar dat hoort erbij. Wij maken de mooiste Webapps, maar het design van onze eigen webapp hebben we al 10 keer veranderd. Nooit tevreden zeggen we hier. Maar het is toch gelukt! Ook een mooi voorbeeld onze logo’s. We hebben er al veel gehad in 3 jaar tijd. 

Nog een leuke anekdote. Omdat ik ook de loonadministratie doe kwam ik erachter dat iemand naar verhouding van werkzaamheden en leeftijd minder verdiende dan de rest. Ik zei dit tegen de leiding, zonder te vertellen over wie het ging en het enigste wat ze zeiden, omhoog dan! Dit geeft ook weer hoe er wordt gedacht binnen Koek. We doen het allemaal samen en we zijn allemaal gelijk.


Ook interessant...

Financial Manager

Jeffrey Meulendijks

Jeffrey Meulendijks

The Journey of Koek - Part deux!

Jeffrey Meulendijks

The Journey of Koek part 33 1/3

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then