2022-02-03 | Stagiaires 2021/2022

Stagiaires bedankt!

Het was me een feestje :)

Dat was me een half jaar. Van een nieuwe omgeving en mensen naar een team en plek wat bijna zoals thuis voelt. Het klinkt raar maar ja in een half jaar kun je toch gehecht raken aan de mensen waarmee je dagelijks werkt. Het is daarom ook niet gek dat ik er tegenop zie om hier weg te gaan. Maar gelukkig neem ik veel nieuwe wijsheid mee. Van het werken met klanten, naar het illustreren in Photoshop, het bewerken van foto’s in Lightroom en naar het maken van een Brandbook. Het is lekker divers maar toch allemaal nodig om kennis over te beschikken. 

In het begin van mijn stage vond ik het lastig. Je weet niet wat je te wachten staat en het is toch een onbekende omgeving met niemand die je kent. Maar na een kleine maand was het wel duidelijk wie en hoe iedereen ongeveer is. De woorden die vlogen om me om de oren: “de Koek bijbel, scrum, leggings, CD, het jachtseizoen en MDD”. Dat was even wennen, want wat the fack betekent het allemaal. 

Nu 5 maanden later, weet ik het wel. Al die aparte maar standaard Koek woorden. Het is toch een beetje automatisme geworden om ze te gebruiken. Al die leuke mensen ontmoet en mee samengewerkt. Af en toe een lolletje en kei leuke dingen gedaan met en voor anderen. Nu is het toch spijtig om te zeggen dat dit mijn laatste week was. (drie dagen eigenlijk ;) maar daar praten we verder niet over) Toch wel jammer dat we gaan, maar zeker een ervaring rijker. 

Met trots zeg ik dag! 

Maar vooral met een glimlach :) 

Liefs Renske 

Let’s go-go-go!

Hi!

Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Demi en ik heb het afgelopen half jaar stage gelopen bij Koek en wat is de tijd voorbij gevlogen en wat heb ik genoten! 

Ik weet nog dat ik bij Koek voor de eerste keer binnen kwam lopen. Als ik terugblik op mijn eerste week werd ik overladen met leuke kennismakingsgesprekken, ben ik gevraagd om een mijn eerste story te schrijven en werd ik overladen met informatie en weetjes. De moeilijke termen, Mdd, de bijbel (waaruit blijkt dat koek een religie is?!), cd, scrum en nog veel meer,  vlogen mij om de oren.

Verder heb ik geleerd kritisch te kijken naar mijn ontwerpen en veel iteraties te maken. Ook is het erg belangrijk om de “waarom-vraag” te stellen en deze gaat heeeeel diep. Voor ontwerpen is soms veel geduld nodig, want het kan wel eens voorkomen dat je na het uitproberen van 50 lettertypes nog niet de juiste hebt gevonden.

Daarnaast heb ik niet alleen geleerd van Koek maar zij hebben ook wat geleerd van mij. Namelijk wat een ‘bouwman bal’ is en dat mensen dit vaak eten wanneer ze staan te wachten op hun friet bestelling. Kun je het je voorstellen, dat je al aan het eten bent terwijl je wacht op je eten, haha Koek’s mind was blown. 

Tot slot  kwam de quote “Wees realistisch, vraag het onmogelijke” vaak in mijn gedachten naar boven tijdens mijn stageperiode. Want waar ik aan het begin dacht iets niet te kunnen, durf ik nu met zekerheid te zeggen dat alles te leren is en niets onmogelijk. Ik heb op sommige onderdelen mijn kennis weer gedeeld met collega’s en deze waren erg enthousiast. 

Komende tijd zal ik naast mijn studie, een aantal uurtjes in de week werkzaam blijven binnen Koek!

Ik heb enorm veel zin om flink gas te blijven geven!

Wat zal ik eens vertellen over mijn tijd bij Koek?

Laat ik beginnen met te zeggen dat het een leuke tijd was! Ik heb veel gelachen en ben altijd met plezier naar Uden gereden. Ik ben een kat-uit-de-boom-kijk-type, gedurende de stage is die kat steeds wat verder uit de boom geklommen met dank aan de fijne sfeer en gezellige mensen op kantoor die altijd bereid zijn om je te helpen en met je mee te denken.

Los van de leuke momenten waren er ook uitdagende momenten (ook leuk, maar op een andere manier). Zoals het begin van de stage-periode waarin ik zoekende was om vorm te geven aan de afstudeeropdracht. Zo waren er bijvoorbeeld sessies waarin dingen duidelijk moesten worden, maar eigenlijk alleen maar onduidelijker werden. Maar door gewoon door te gaan, medewerkers te betrekken en veel te testen ben ik uiteindelijk tot een cool eindproduct gekomen dat Koek moet helpen in zijn werkwijze.

Met dat eindproduct ben ik afgestudeerd voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design!!! Bedankt Jasper en de rest van Koek!

Tot ziens, Huub

Mijn stageperiode bij Koek

22 weken geleden schreef ik ‘De eerste week van Pleun’. En nu 22 weken later vertel ik over mijn stageperiode bij Koek. Mijn stagedoel; meer leren op het gebied van designen en het proces achter het maken van een PWA beter begrijpen en kunnen toepassen. De tijd is gevlogen en er is van alles gebeurd!

Van het meewerken aan Koek CD tot aan BillyBird of ArtinSoftware. Veel leuke projecten maar ik denk dat ik het trotst ben op de Social Tree.Tijdens het werken aan de Social Tree heb ik kunnen laten zien dat je ook anderen kan helpen tijdens je stageperiode. Vaak gaan studenten stage lopen bij een bedrijf met voornamelijk persoonlijke doelen. Door onze krachten te bundelen, CMD en ICT, hebben we een heel mooi sociaal initiatief neergezet en deze met succes afgerond. Daarnaast heb ik geleerd om meer allround te zijn.

Door je kennis te verbreden en uit je comfort zone gaan wordt je meer allrounder dan puur en alleen maar gericht zijn op je vakgebied.  

Groetjes Pleun. 

Ook interessant...

Sunny Feijen

Oost west, user test

Stagiaires

Veelbelovende CMD Talenten (NL)

Laat je verrassen

Cookie Shop

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then