2021-06-30 | Manon Marinussen

Wat kost een app?

Het is een typische woensdagmiddag. Op de klok staat 14:32. De telefoon rinkelt. 

“Goedemiddag met Koek” 

“Ja hallo, ik heb een idee voor een app.” 

“Fantastisch! Wat kunnen we voor je doen?” 

“Dat dacht ik ook. Wat kost het bij jullie om een app te laten bouwen?”

Klinkt dit als een veelbelovend begin van een mooie samenwerking? Zet je dan schrap, je bent namelijk in een achtbaan van vragen terecht gekomen. We willen namelijk alles van je te weten komen. Wat zijn je ambities? Heb je al concrete plannen of moeten we meedenken? Heb je je doelgroep al in kaart gebracht? Als je al onze vragen met volle overtuiging kunt beantwoorden, alleen dan maak je een kleine kans op het horen van een cijferrange. 

Uiteindelijk voelt het voor velen als een teleurstelling wanneer we de initiële vraag niet kunnen beantwoorden. We sluiten het gesprek af met een handreiking: Zullen we een vervolgafspraak maken?

Wat kost het om een tuin te laten aanleggen? 


We laten je graag zien waarom we binnen een gesprek van een minuut of 5 geen prijsindicatie kunnen geven. Dat doen we met behulp van een kleine oefening. Komt ‘ie aan. 

Het is ondertussen 14:38 geworden. Je telefoon rinkelt. “Ja hallo, ik heb hier een stuk grond liggen waar ik een tuin van wil maken. Wat kost het om een tuin te laten aanleggen?” 

Denk er eens even over na. Heb je al een idee? Als we mogen gokken ligt je prijsrange ergens tussen €0 en een miljoen. Maar hoe kom je op dat getal? Heb je in je hoofd een tuin gevisualiseerd waar je een prijskaartje hebt gehangen? Of is het natte-vingerwerk pur sang? 

Als wij de zaak eens analyseren zou de prijs afhankelijk kunnen zijn van een immens aantal factoren. Laten we beginnen met wat we met de tuin willen gaan doen. Wil je kunnen barbecueën met de hele vriendengroep? Of zou het een speelparadijs moeten zijn voor de kinderen? Of kiezen we voor vogels spotten en groente kweken? Allemaal prima. Maar het is wel van enorme invloed op hoe de tuin er uiteindelijk uit gaat zien. 

Daarna gaan we eens kijken naar wat de opdrachtgever mooi vindt. Ben je een bloemenpersoon of juist niet? Houd je van architectonische hoogstandjes of word jij blijer van puur natuur? En… wat heb je ervoor over? Misschien sta je het liefst de hele dag in de tuin te werken, of in het andere extreem is ieder plukje onkruid al teveel. Of maakt het je niks uit omdat je het onderhoud toch wil uitbesteden? In dat geval kan dat natuurlijk ook geregeld worden (wink wink ;-)). 

Trouwens, hoe groot is de tuin eigenlijk?

Het afgeven van een prijsindicatie


Wanneer de antwoorden op deze vragen als puzzelstukjes in elkaar gaan vallen, pas dan kunnen we na gaan denken over een prijs. Laten we even een case pakken: In mijn geval zou mijn ideale tuin bestaan uit een lekker plekje om op een zomeravond te zitten met mijn vrienden, met een hoekje waar ik mijn Albert Heijn moestuin-experimenten in kwijt kan. Daarvoor heb ik een border nodig, een patio waar ik mijn tuinset op kwijt kan en sfeervolle verlichting. Want ’s avonds kan het nog wel eens donker worden. 

Oké, wat kost dat dan? Goede vraag, wij zijn geen hoveniers. Maar wellicht zie je hier ook wel, dat er binnen een beslissing ook nog verschillende keuzes gemaakt kunnen worden. Ga ik voor de standaard stoeptegel of natuurstenen pracht en praal? Per vierkante meter zouden de prijzen nog niet zo schokkend ver uit elkaar gaan liggen, maar in grotere mate stapelt dat toch wel lekker op tot een significant prijsverschil. Zo werkt dat ook exact in onze branche. De kleinste details kunnen het verschil maken.

Dus in dat geval… Wat kost een app? Laten we beginnen met dat dat best wel wat tijd en denkwerk kost. En ook nog wat vertrouwen in de partij die je adviseert. Samen komen we er namelijk wel achter wat je wilt en wat je nodig hebt. En welk prijskaartje daar achter hangt. Maar dat alles bepalen in een telefoongesprek van 3 minuten? Dat is zelfs voor ons te ambitieus. We vragen ons af of er concullega’s zijn die zich hier wel aan wagen...

“By the way. Kun je me dan toch nu even een prijsindicatie sturen?”

“Nee. Zullen we een vervolgafspraak inplannen?”


Ook benieuwd wat een app kost?

Bel ons!

Ook interessant...

Ben van de Sande

Belang van human business

Koek

Progressive web apps, the future? (EN)

Koek

Wat is een Design System?

Swipe to discover
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then