Hackathon, Webapp, Design, UX

Omnia UI

De Omnia 7, een sound and audio processing device bevat vele functionaliteiten verdeeld over verschillende fases binnen de audio processing stream.

Verbeter eenvoudig de kwaliteit van je geluid

De Omnia 7, een sound and audio processing device bevat vele functionaliteiten verdeeld over verschillende fases binnen de audio processing stream. Hiervoor is een user interface ontwikkeld.

Dit project zijn we gestart met een Hackathon. Door het succes van deze opdracht hebben we het concept kunnen voortzetten in een geweldig traject. Voor de Omnia 7 hebben we een user interface ontwikkeld. Deze volledig uitgeruste audio-processing software transformeert Windows-pc's in high-end audio processors. Wij mochten ons volledig richten op de user interface voor deze software. De Omnia 7 wordt gebruikt door audio-analisten en radiostations en bevat vele functionaliteiten verdeeld over verschillende fases binnen de audio processing stream.

Een complex systeem gebruiksvriendelijk gemaakt


Het design en de gebruikersbeleving van de interface zijn het belangrijkst in dit project. Voor de gebruiker moet het duidelijk zijn welke functionaliteiten er zijn, hoe ze te bereiken zijn en hoe ze werken. Vrijwel alle gelijkwaardige audio software ziet er nog steeds suf, duf en oubollig uit. Wij hebben onszelf de opdracht gegeven om hier verandering in te brengen.

Om te achterhalen of de user interface goed werd begrepen hebben we meerdere user tests uitgevoerd bij verschillende eindgebruikers. We hebben hierbij gezocht naar gebruikers van vergelijkbare software. Hierdoor ontstond er een iteratief proces waarbij we gedegen beslissingen hebben kunnen nemen.

Vorige case
Volgende case