Omnia UI

De Omnia 7, een sound and audio processing device bevat vele functionaliteiten verdeeld over verschillende fases binnen de audio processing stream.

Ooit begonnen we dit project met een Hackathon. Dit was tevens onze eerste Hackathon, we hadden zelfs nog geen woord voor deze sessie bedacht. Door het succes van deze sessie hebben we het concept kunnen voortzetten in een geweldig traject. Voor de Omnia 7 (audio processing software) hebben we een user interface ontwikkeld. Deze volledig uitgeruste audio-processing software transformeert Windows-pc's in high-end audio processors. Heel veel moeilijke woorden waar ook wij niets van begrepen tijdens de ontwikkeling van dit product. Gelukkig mochten wij de user interface maken voor de software waarbij we ons volledig hebben gefocust op de gebruikerservaring. De Omnia 7 wordt gebruikt door audio-analisten en radiostations en bevat vele functionaliteiten verdeeld over verschillende fases binnen de audio processing stream.

Het design en de gebruikersbeleving van de interface zijn het belangrijkst in dit project. Voor de gebruiker moet het duidelijk zijn welke functionaliteiten er zijn, hoe ze te bereiken zijn en hoe ze werken. Vrijwel alle gelijkwaardige audio software ziet er nog steeds suf, duf en oubollig uit. Wij hebben onszelf de opdracht gegeven om hier verandering in te brengen.

Om te achterhalen of de user interface goed werd begrepen hebben we meerdere user tests uitgevoerd bij verschillende eindgebruikers. We hebben hierbij gezocht naar gebruikers van vergelijkbare software. Hierdoor ontstond er een iteratief proces waarbij we gedegen beslissingen hebben kunnen maken.

De frontend van de software werd enorm positief ontvangen op de jaarlijkse NABShow 2017 in Las Vegas.

Meer weten over dit project?

Of gewoon zin in een praatje?

Neem contact op

{{ highlight.detail.title }}

{{ highlight.detail.description }}